Държавата спонсорира синдикатите в МВР

Имат служебни автомобили и помещения

1
490
мвр
Снимка: архив

Министерството им събира безплатно членския внос

Държавата, в лицето на МВР, осигурява напълно безплатно парите от членски внос за всичките шест синдиката в министерството, които непрекъснато протестират, недоволстват и искат оставки. Как става това ли ? Много просто. На всеки синдикален член, независимо от коя от шестте организации при превеждане на заплата се удържа необходимата сума. А бог знае защо са толкова много, сигурно има някакъв келепир в цялата тази работа?

Услугата е напълно безплатна и в полза на полицейските профсъюзи. Като повечето от членовете им дори не знаят, че им се удържат пари за синдикална дейност. А те не са малко. Според данни, с които Breaking.bg разполага, от работещите в МВР около 50 000 души, синдикални членове са малко над 17 000 души.

На месец държавата им събира над 76 000 членски внос, безплатно.

Най-голям ползвател е Синдикалната федерация на служителите на МВР-СФСМВР, която има  7354 членове. Месечно за нея от събран членски внос безплатно и без шефовете от СФСМВР  да си мръднат пръста отиват над 36 000 лв.

Следва ги синидката на работещите на трудово-провоотношения, като от техните над 5000 членове се събират малко над 17 000 лв. Синдикатът „Огнеборец” с 2100 члена получава от държавата 6411 лв събрани от членски внос, а Националният полицейски синдикат, членове 1211, сумата от 7302 лв.

Средствата отиват за поддръжка на офиси в София и страната, за осигуряване на адвокати за полицаи и плакати, рекламни материали и други дейности.

Остава обаче тайна защо самите синдикални лидери не си събират членския внос, а трябва да го прави държавата и то безплатно ? И дали щяха със същия успех да получават тези пари?

Оказва се, че държавата спонсорира синдикатите в МВР. Как ли ?

Синдикалните членове ползват облекчения при банкови кредити, с пари от членски внос се организират екскурзии, някои синдикални членове, тези които са по трудови правоотношения имат по-дълъг отпуск, в някои профсюъзи с цели 10 дни по-дълъг отпуск. Синдикатите осигуряват право на безплатна адвокатска защита при уволнение.

Ръкъводстовото на МВР е осигурило служебни автомобили за синдикалистите, те ползват и почивни бази по договори.

Ако предоставянето на карти за мобилни телефони,автомобил и сгради ,помещения за ползване ,както и различни видове услуги – като интернет,служебно събиране на членски внос ,командироване и освобождаване от работа за участие в синдикални мероприятия ,сключване на колективен трудов договор с допълнителни 15 дни отпуск (без това да се изисква по закона за МВР) е в унисон с ангажимент на държавата за провеждане на по-добър социален диалог със синдикатите в МВР,то излиза ,че държавата (а това сме ние, политическите ръководства са само еманация на народното и обществено представителство) е поела само задължения (без да ни пита дали сме съгласни ) и вместо адекватна насрещна престация получава само и единствено нови искания за материални придобивки.

За всичко посочено по-горе някои плаща и някой ще каже по комунистически – държавата, но не държавата, това сме ние дами и господа.
Така че, много моля държавата в лицето на тези, които сме избрали да ръководят МВР, веднага да си прибере цялото имущество и да започне равнопоставен диалог със синдикатите (които са независими и самостоятелни юридически лица) „борещи се за справедливост“ или иначе казано за по-малко работа и повече пари, а не да стои в позицията на подкупващ садиста мазохист.

Равнопоставеност означава равни права-равни задължения.Синдикалните организации във вътрешното министерство не са предоставили нищо на държавата в лицето на МВР в замяна на полученото или на българското общество.

Очаквайте за какво още плащаме без да получаваме…. в резултат на дългогодишната съпротива за реформи в МВР