Шампиони играят в силния отбор на ГЕРБ-СДС

0
84
Красен Кралев е бивш шампион на дълги бягания в леката атлетика.

Лидерът на този дрийм тим е министър Красен Кралев

Няколко емблематични спортни личности играят за победа в силния отбор на ГЕРБ-СДС, съобщава „24 часа“. В редиците на партията на Бойко Борисов се включиха известни бивши и настоящи спортисти, които имат реален шанс за попадане сред народните представители в 45-тото Народно събрание.

Лидерът на този дрийм тим е Красен Кралев – министър на младежта и спорта в последните две правителства на Борисов. Той е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Русе и заема ключовата четвърта позиция във варненската листа на коалицията. Като бивш лекоатлет Кралев е човек, който постига целите си -този път спортният министър е амбициран да продължи мащабната инвестиционна  програма с изграждането и реконструкцията на спортни съоръжения в цялата страна. Негова лична кауза е повишаването на средствата, които се отпускат за спортните клубове, за да се преодолее хроничното им недофинансиране.

Сред приоритетите в областта на спорта са още изграждането на физкултурни салони в училища, които нямат условия за провеждане на часовете по физическо възпитание, реформа в спортните училища, повишаване на квалификацията на треньорите и регламентирането на техния статут, както и внедряването на научно-приложната дейност в спорта за високи постижения.

Очаква се България да продължи да организира международни състезания от най-висок ранг,

след като в страната вече има зали, които отговарят на изискванията на международно ниво.

Кои са спортните звезди, които играят с номер 28 в отбора на победителите. На избираемо място в Кюстендил е един от лидерите в националния ни отбор по борба класически стил – Даниел Александров. Сребърният медалист от Европейското първенство в Рим през миналата година е втори и в 10-и многомандатен избирателен район. Александров казва, че бързо е взел решението да влезе в битката за парламента, защото партията на Бойко Борисов до момента е единствената, която е доказала, че може да управлява. Александров си поставя за цел да бъдат създадени още по-добри условия за спорт както в родния му град Дупница, така и в цялата страна.

В листата на сините в Кюстендил е и добре познатото лице от екрана на Българската национална телевизия Люба Пашова. Спортната журналистка и водеща на предаването „Извън играта“ е на четвърта позиция и играе за победа.

Шести във Варна е многократният републикански, балкански, европейски и световен шампион по кикбокс Владимир Вълев-Питбула. Той е един от най-титулуваните български бойци в аматьорските и професионалните серии К1.

И в Добрич ГЕРБ-СДС залага на шампион. Това е шесткратният републикански първенец в тласкането на гюле Галин Костадинов.

Цар футбол също има своите достойни представители в надпреварата за 45-тото Народно събрание. Веселин Минев е сред кандидатите за депутати в Пазарджик. Веско носеше дълги години екипа на Левски и националния отбор на България. Със сините той стана два пъти шампион в „А“ група, а веднъж вдигна и Купата на България.

Бившият играч на ЦСКА, Ботев Пловдив, Спартак Варна и Черноморец Пламен Крумов ще играе за сините в парламента. Той е на четвърта позиция в листата в Сливен.

Двама шампиони в бойните спортове ще се състезават за ГЕРБ-СДС в Стара Загора и в Хасково. Анелия Асенова е на 17-то място в листата на ГЕРБ в града под липите. Тя е европейска шампионка по карате киокушин-кан. Световният шампион по самбо Борис Борисов пък е сред кандидатите в Хасково.

Деветото място в 24 МИР-София е за Анатоли Илиев, познат като отличен организатор на редица спортни прояви в столицата и едно от най-дейните лица на фондация „София-Европейска столица на спорта“.

Всички тези доказани имена в спортната сфера са готови да продължат наложените политики от ГЕРБ в сектор „Спорт“. Звездният отбор на сините има желязна дисциплина и воля за победа, пише „24 часа“.