Активистка на БСП уволнена за некадърност, партията вижда политическа чистка, наредена от Радев

0
318
Гергана Алексова

Директорът на НКЖИ Златин Крумов получил заплахи от социалистите

Гергана Алексова е освободена от поста зам.-директор, защото не се справя с поставените ѝ задачи, уволнението й не е политическо. Това заяви пред журналисти директорът на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ Златин Крумов.

Златин Крумов

„Тя не е успяла да свърши работата си въпреки огромното ѝ желание и политическата подкрепа, която получи по време на коалиционното правителство“, подчерта той.

Крумов каза, че заради заместничката му дружеството се е оказало без горива и застраховка трудова злополука, което е наложило да се работи извънредно и в риск.

„Приемам решението на Управителния съвет рационално, а не емоционално. Като директор, аз трябва да опазвам компанията и нейния имидж. Не сме позволявали да има корупционни практики“, посочи той.

„Не ми е приятно да бъда заплашван, а днес бях. Ако това е целта компанията да работи прозрачно, съм готов да платя тази цена“, категорично заяви той.

На въпрос от кого са заплахите, той отговори, че това са били хората, които са дали по-рано днес брифинг по темата.

„Заплахите бяха от хората, които бяха на брифинг днес. Информирал съм Министерството на транспорта и компетентните органи“, обяви още директорът на НКЖИ. Той определи заплахите като „политическа репресия“.

А в брифинга на БСП участваха Георги Свиленски и Борислав Гуцанов.

Георги Свиленски

„Днес от Министерството на транспорта е освободена Гергана Алексова, която е член на БСП и е с безпорна експертиза и има редица награди. Считаме, че това е много лош сигнал. Не е нормално такова нещо да се случва в компания с особен обществен интерес и трябва да се внимава, какво се прави в НКЖИ. Будят много въпроси, защо от там се започна това действие, защото основната цел на служебния кабинет е осигуряването на честни избори, а не да се започва с уволнение през първия работен ден”, заяви Гуцанов.

Той намекна, че Алексова е освободена, защото е започнала да разглежда сделки, които е сключило дружеството.

По думите на Георги Свиленски държавата не е в нестабилност, както се опитвал да внуши служебният кабинет на президента Радев.

„Кажете ми с уволнението на Алексова как точно се справят с ковид кризата или как точно ще проведат честни избори. Тези хора започват с чистки и реваншизъм. Няма да позволим достиженията на управлението да бъдат унижавани. БСП даде всичко от себе си тези хора да станат президент и вицепрезидент”, категоричен бе той. Алексова дори лепила плакати на президента Радев и гласувала за него.

Той заяви, че БСП са учудени от ударите на президента към партията.

„Молбата ни към президента е да не се занимава с БСП в следващите два месеца. Вместо да проверят машините, те почнаха да правят чистки”, допълни той.