Бойко Борисов: Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция

0
265
Бойко Борисов е във Велико Търново

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо, заяви лидерът на ГЕРБ

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но това е само при вариант, в който направим правителство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново.

Борисов посети населени места, засегнати силно от градушката. С него беше и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на хората как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките в последните дни. От понеделник започва извозването на счупените керемиди, от кметството ще бъдат разпределени нови, увери Панов.

Има ли правителство – ще помогнем. Няма ли правителство – нищо не мога да кажа, добави Борисов. От събота следобед обикаляме засегнатите от градушката градове и села. Тези бедствия стават все по-тежки и чести. Някога 1000 лева помощ на домакинство може да е било достатъчно, но сега за нищо не стига, каза още лидерът на ГЕРБ.

Има вариант НС да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. И природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува, допълни Борисов.

Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона, тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари.

На въпрос защо толкова време след наводненията се отпускат средствата от държавата, Борисов отвърна: „Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?“.

Сутринта Кирил Петков пуснал във Фейсбук, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи, моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите, завърши Борисов./БНТ