Бойко Борисов към ДБ: Да не би да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган?

0
122
Бойко Борисов Снимка: архив

Лидерът на ГЕРБ посъветва ДБ да отидат и да се срещнат с турския президент, защото в много отношения Турция е пример за развита икономика

„В църква избягвам да говоря, но вселенският патриарх ни покани в църквата в Истанбул преди десетина дена. Десетки златни кръстове греят над Златния рог. Възстановихме Желязната църква заедно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди хора отиват там. Трябва да ви кажа, че само това да сме направили – в Истанбул да греят два-три кръста, е постижение”. Това заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предостави на църквата дарение – камък от Йерусалим, дошъл в истанбулската църква в „Св. Стефан“.

„Понеже всички отчитат стотиците църкви, които направихме в България, че тук трябва да има камък с кръвта на Свети Стефан, с неговите мощи и избраха мен, за да предаруват дарението на църквата „Св. Стефан”, допълни Борисов.

Той посочи, че само преди малко депутат от ДБ е попитал дали по време на посещението си в Истанбул лидерът на ГЕРБ се е срещал с президента Ердоган.

„Аз бях там за вас, които ще дойдете и ще целунете мощите на Св. Стефан. Освен да са объркали вселенския патриарх с Ердоган”, заяви Борисов.

Той посъветва ДБ да отидат и да се срещнат с турския президент, защото в много отношения Турция е пример за развита икономика.

„Господ да прости на тези, които говорят, за да прикрият менталното си противоречие”, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Това е храм, който се строи от много време, но с ваша подкрепа и ваше съдействие напредваме, за да може хората да почувстват нашата молитва. Няма лошо да се общува с президента на Турция, когато всички е с добро посланичество. Ние сме ви благодарни за вашата политика и вашето човешко отношение. Политиците дори чаша вода не могат да изпият заедно, но вие показвате точно обратното, за да се случват хубави и духовни неща”, обърна се владиката към Бойко Борисов.