Бойко Борисов: Катастрофа за държавата, ако не се състави управляващо мнозинство след изборите /видео/

0
64
Борисов гласува с хартиена ббюлетина.

Ще трябва много мъдрост от политиците, отчете лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упражни правото си на глас. Той избра да подаде хартиена бюлетина. Аз гласувах, както гласуват навсякъде по целия демократичен свят, подчерта той, излизайки от избирателната секция.

Трудното предстои от утре. Ще трябва много мъдрост от политиците, защото пети път се събираме да говорим едно и също. Това е единственият изход от кризата. При тази ужасна война в Украйна и при това ужасно преразпределяне на света, ние много ясно трябва да стоим при демократичния свят, изтъкна Борисов.

Запитан дали трябва ли да има на всяка цена правителство след тези избори, за да не се стигне до шести вот, лидерът на ГЕРБ заяви: Ако искаме да си извършим един самоубийствен атентат като народ, можем да отидем и за шести път. Ако отидем за шести, ще отидем и за седми път, убеден е той.

Най-лошият сценарий е да не може да се направи управляващо мнозинство. Това ще бъде катастрофа за държавата, изтъкна още Бойко Борисов. Виждате, че все повече и служебното правителство се задъхва. Април месец поне аз не зная как може да се продължи с удължаване на бюджета, ако не се приеме нов. Ако няма мнозинство, бюджет няма да може да бъде приет и директно ще се фалира държавата. Защото ние ще продължим да мислим за шести избори и всяка партия ще наддава. Това е изключително опасно за България, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Борисов беше категоричен, че винаги е демонстрирал, че е готов на компромиси. Кой колко голям компромис ще направи, това зависи от резултатите му. Кой колко голям компромис ще направи, това зависи от резултатите му. Бихме управлявали, отчитайки българите, които гласуват за всяка една формация. Това важи и за тях, и за всяка друга партия, каза Бойко Борисов, запитан дали е готов да управлява с ПП-ДБ.