Бойко Борисов поиска да се разсекрети позицията ни за Украйна

0
104
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Няма да се учудя, ако Терзиев сам си тръгне, заяви лидерът на ГЕРБ

„Хайде да си изберем комисии в парламента, първо там да се съсредоточим”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Според лидера на ГЕРБ от ПП-ДБ по-рано поискаха нови правила за избор на антикорупционната комисия, защото част от кметовете им са атакувани.

„Не знам Терзиев какво знае, но в София всеки ден е хаос“, смята Борисов.

„Няма нито една търгувана поръчка, което значи, че другата година нищо няма да се случи. Той вижда, че не владее материята, а това, което направиха, само предизвика нов хаос, няма да се учудя сам да си тръгне“, смята лидерът на ГЕРБ.

Според него кметовете, изредени от ПП-ДБ, върху които има натиск, съсипват градовете си, но не са и спазили закона. „За БНБ и несъвместимостта на Андрей Гюров с поста му като подуправител – това е рискът да даваш партийни членове за шефове на неутрална институция. Помните, че застанахме зад Димитър Радев за шеф на БНБ, който дойде от Международния валутен фонд“, припомни Борисов.

Лидерът на първата формация в парламента уточни, че знае, че позицията на България на срещата на НАТО олицетворява приетите решения в парламента.

Позицията на МС за НАТО не е идвала в парламента, но е въз основа на решенията на парламента – за помощта за Украйна, декларациите. На въпроса трябва ли да е секретна, Борисов отговори – „да я разсекретят“.

„Когато аз бях във Вашингтон, винаги съм бил в Белия дом, пред камината, виждал съм шефовете на департаменти. Не знам причината, поради която президентът реши да не отиде“, добави Борисов.