Бойко Борисов: ПП лъжат безсрамно, Господ ще ги накаже /видео/

0
312
Бойко Борисов

Няма шанс да подкрепим правителство на тези, които за 2 г. сътвориха всичко това – никога, бе категоричен лидерът на ГЕРБ

„С добро нас могат да ни убедят нещо, но със сила и натиск – никога.“ Така Бойко Борисов реагира на слух, разпространяван според него от ПП-ДБ, че ГЕРБ ще подкрепят тяхно правителство, защото щели да ги натиснат отвън. „Няма шанс да подкрепим правителство на тези, които за 2 г. сътвориха всичко това. В някаква форма на голяма, широка експертна коалиция всички сме склонни за разговор. Но това, което причиниха на бюджета…“, разгневи се Борисов.

„Като идвах насам, ПП и ДБ си представяха програмата. Томислав съм го оставил дежурен да слуша с какво ще ни изненадат. Айде, 4 магистрали, 5 моста, самолети за Скопие над вас летят. Това го чухме. Питах какво говорят, за да реагираме. Той вика – ала-бала. Щели да дават 50 млрд. за Севера и Юга. Дали по 50 или 50? Оставихме им милиард за „Хемус“, те го похарчиха. В едно студио на аутокю четат само те си. Те, ако дойдат пред толкова народ, ще стане да ги пита някой: „Защо 2 г. управлявахте и не направихте съдебна реформа, ГЕРБ ги нямаше?“ Какво ще му отговорят? Нищо. Ала- бала“, попита лидерът на ГЕРБ. „Въпроси ще има и за производството на жито и царевица, и за скока на олиото и хляба, за инфлацията. Те няма какво да отговорят, затова от студиото си приказват. Срещата с хората носи своя риск – всеки ще те пита каквото му е на сърцето“, добави той.

„Ние сме учени да сме скромни, набожни хора с морал. Лъжата също е грях. Който лъже така безсрамно, Господ ще ги накаже. 50 милиарда“, продължи да се възмущава той.

Борисов прогнозира, че ако е вярна информацията, която има за състоянието на финансите на държавата, до октомври ще трябва да се тегли поне 10 млрд. дълг. Затова отново настоя МФ да даде цифрите. „Маса данъци махнахме, нарушихме приходната част на бюджета, приходите намаляха, дефицитът отива на 7% и поставяме под риск всичко“, предупреди той.

Лидерът на ГЕРБ призна, че не иска да агитира предизборно. „Ако искате да се отървем от това чудо, което ни сполетя, вие и вашите семейства трябва да излезете и мощно да ги изгоним. Няма да стане едни да разботим, други да седят и да ни намират кусури. Или се хващаме цялата нация и обединени работим да излезем от кризата, или каквото ни е писано“, добави той.

Обиколката на Бойко Борисов за предизборните мероприятия на ГЕРБ продължава в Кюстендил.

Водач на листата в областта е Христо Терзийски. Бившият вътрешен министър вече няколко пъти е първи за ГЕРБ в Кюстендил. Своеобразен домакин и на това мероприятие бе кметът – Петър Паунов.

Тук сме се събрали хора, загрижени за бъдещето както на региона, така и на цялата страна, заяви той. Според него е ключово да се сложи край на тези тежки времена. И посочи високите цени и инфлацията. „Срещу нас за първи път срещаме и хора, които живеят от омраза. Ние не сме душмани и те от нас омраза няма да получат. И това ги ядосва“ смята кметът. „Учим се от грешките си, затова ви благодарим, че отгледахте достойни български момчета и момичета, които, връщайки държавата на правия път, ще бъдат бъдещето на тази страна и на региона ни“, обърна се към множеството симпатизанти на ГЕРБ Паунов.

Той се обърна към хората да провеждат кампанията заредени само с позитивна енергия. „Трябва да ги победим с гласуване, спазвайки закона, а не с призиви за насилие и напрежение. Пред закона всички сме равни. Един живот се измерва по делата“, добави още той. И нарече Борисов държавник номер едно. Могат да се върнат добрите дни за всеки български гражданин, смята Паунов.

„Този доказал се екип 4 поредни избора е категоричен победител в областта. Винаги сме били в топ 3 от листите на ГЕРБ за страната“, посочи Христо Терзиев. И си пожела не само ГЕРБ да е първа политическа сила в страната, а и партията в областта да е с най-високия резултат от всички листи.