Бойко Борисов в Плевен: В политиката най-важна е математиката. Когато ти предстои вот на доверие, трябва да можеш да смяташ

0
76
Бойко Борисов в Плевен

Това, което ще се случи следващите часове в Израел, може да промени много неща в света, коментира лидерът на ГЕРБ

Дядо ми, докторе, казваше: Три деца не са много, но три момичета са много. Да са ти живи и здрави. Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към кандидата за кмет на Плевен – д-р Валентин Христов. Борисов представи кандидати за кметове и общински съветници в Плевенска област.

„Лекар съм, съпругата ми – също. Нямам опит в политиката. Но това има свое предимство, защото мога да видя решението на проблемите от друг ъгъл.
Нуждаем се да тръгнем по нов път. Много лесно е да посочваме проблемите, но е трудно е да се вземат решенията“, каза Валентин Христов.

„Аз мисля, че хората разбират какво значи независим и подкрепен. Първо – доволен съм от Плевен. Стотици милиони се изсипаха за ВИК, за парка. Едни от най-големите ни приятели са в Плевен – доктори (д-р Горчев), прекрасна медицина“, каза Борисов.

Винаги в Плевен си задавам един въпрос – защо сте толкова мълчаливи, уплашени, неактивни толкова много години. Вие гледате празния строеж на магистралата, избивате се по пътищата и си траете, защо бе хора? Три години – нищо, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„Никакво будно съзнание, да кажете, че тук са вложени милиони от нашите данъци, а нищо не се прави. Не. В София нямаше нито една спортна зала, когато станах кмет. Направихме всичките. В Пловдив – нито една. Направихме ги. Русе – по същия начин. Затова изброявам – като почнете от Сливница, та стигнете до Свиленград. Навсякъде има зали и стадиони. И „Хемус“ ще се случи. Но се случва, благодарение на моя натиск да стане, а не на вашия хъс. Щом си мълчите, значи не ви липсва“, разкритикува той местния партиен актив.

Нямам лоши отношения със Спартански, но ако нямаш гръб на партия – няма как да стане, посочи Борисов. Независимият Георг Свиленски е настоящият кмет на Плевен.

В политиката най-важна е математиката. Когато ти предстои вот на доверие, трябва да можеш да смяташ, както Чърчил го е казал. Борисов призова ПП за уроци по математика – „трябва да съберем 121“, каза той.

Вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим с всичко направено, залагаме си името, подписа за решенията в енергетиката.

Относно размириците в Израел Борисов коментира: Това, което се случва в Израел е опасно. Каквото се случи следващите часове, може да промени много неща в света./24 часа