Борислав Белазелков: Номинацията ми за конституционен съдия изхожда от Христо Иванов

0
75
Снимка: Novini.bg

Юристът не помни какъв хонорар е взел от Министерството на правосъдието за обучението на нотариуси, имало декларации

Моята номинация изхожда от Христо Иванов. Това обяви пред журналисти кандидатът на ПП-ДБ за конституционен съдия Борислав Белазелков преди изслушването му в конституционната комисия, предаде репортер на Novini.bg.

Белазелков допълни още, че не може да спре никого да се подпише под кандидатурата му. Преди заседанието на ресорната комисия в Народното събрание кандидатът за член на Конституционния съд заяви, че няма проблем с това, че Бойко Борисов и Делян Пеевски също са сложили подписи под кандидатурата му.

Няма съдии, които да са искали оневиняване на Джок Полфрийман. Нито един съдия не е искал оневиняване на Полфрийман. Когато съдът е преценил, че целта на наказанието е постигната и Полфрийман се е поправил, тогава тръгнал скандалът с неговото предсрочно освобождаване, коментира още той.

Той обясни пред медиите, че всичко при него е декларирано, чисто и и прозрачно. На въпрос, свързан с имотни сделки, Белазелков разясни, че е подарил апартамент на своята племенница и половин апартамент на кръщелника си и това е всичко.

По отношение на това какъв хонорар е взимал за обучението на нотариуси през 2015 г. през Министерството на правосъдието кандидатът за конституционен съдия отвърна, че не помни, но „има данъчна декларация и може да се провери“.

На въпрос дали би подкрепил узаконяването на еднополовите бракове съдия Белазелков заяви, че „този въпрос изобщо не е обсъждан“.