Борисов: Честито на ПП-ДБ за новата коалиция с „Възраждане“, БСП и ИТН. Ще се изредят поне още 5-6 служебни правителства

0
94
Бойко Борисов Снимка: архив

Надявам се народът да види сега всеки какво прави и да вземе правилно решение, каза лидерът на ГЕРБ

„Първо искам да поздравя колегите от ПП-ДБ за новата коалиция с БСП, „Възраждане“ и ИТН. Честито! Това ме улеснява много, че повече няма да има въпроси за ДПС и сглобки. Мисля, че поне 5-6 служебни правителства ще се изредят още“, заяви пред репортери в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че ще запознае евроатлантическите партньори, че ползваме само руски газ и петрол.

И представи мотивите на ПП–ДБ за искането за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков. „Г-н Петков атакува Росен Желязков, че е нарушил правилника по член 48 ал. 5 – Проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, Проект на решение за изменение и допълнение за дейността на НС, Закон за съдебната власт“, подчерта Борисов.

„Точка 4 е Законопроект за изменение и допълнение на закон за контрол по прилагане на ограничителни мерки по повод действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Затова Росен Желязков го приеха на крака в украинския парламент – срам за колегите от ПП–ДБ“, категоричен бе той.

„Росен Желязков да си отиде сам, изобщо няма какво да чака тази нова сглобка. Надявам се народът да види сега всеки какво прави и да вземе правилно решение“, обяви лидерът на ГЕРБ.