Борисов: На 8 март, ако сме се разбрали – вървим напред, ако не – избори

0
68
Бойко Борисов

В споразумението ще бъдат разписани и министри, и регулатори, посочи лидерът на ГЕРБ

На 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред. Ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и правителството и отиваме на избори. Този хоризонт за разговори в (не)коалицията даде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес.

Той обясни, че иска коалиционно споразумение, както се прави в Европа. Ще проявим хладнокръвие и ще извървим пътя, обясни Борисов.

В начертаната от него хронограма на 5 март ще представи споразумението пред партията, а на 6-и ще го даде на ПП-ДБ. След това заминава за Букурещ за конгреса на ЕНП.

На 8-и Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и ако искат да разговаряме за коалиционно споразумение, целия мандат, по всички теми – ще има време през тези няколко дни да си сложат бележки или да го преправят,  каквото искат, да го коментират, аз ще оставя тук преговаряща група. И на 8-и – ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме – гласуваме оставката на Денков и правителството и отиваме на избори, както те са казали на 5-а страница.

Ние спокойно, търпеливо, ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите, защото, ако си отворим устата и изброим всичко, ще стане доста грозно, допълни Борисов.

Той отказа да посочи кои министри ще искат да бъдат сменени, докато не мине оценката. Но за Тагарев е видно, каза той.

В споразумението ще бъдат разписани и министри, и регулатори.

Освен това, ако правилно разбирам, новите избори ще са за регулатори, в кампанията няма да си говорим за политики, а за регулатори, коментира Борисов.

Той обясни, че регулаторите се разпростират в голяма степен върху това, което правителството или общините правят. Затова първо министрите и кметовете трябва да си свършат работата, след това регулаторите си вършат работата.

Христо Грозев изнесе данни, че България се разследва за пране на пари през изнасянето на оръжие за Украйна. Като си спомня онази 4-нитна сглобка как твърдеше, че не се изнася нито един патрон, с интерес следя това разследване, коментира още Борисов. /24 часа