Борисов: Съжалявам искрено, че още в първия работен ден на парламента бяха излъгани очакванията на хората

0
320
Бойко Борисов Снимка: МС

Излизам в отпуск от утре като премиер, написа той в социалната мрежа

Премиерът в оставка Бойко Борисов написа пост във Фейсбук, с който обяви, че излиза в отпуск от утре. Той коментира, че е възложил на вицепремиера Томислав Дончев да депозира Плана за възстановяване в парламента. Ето целият текст на Борисов :

Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание бяха излъгани очакванията на хората. Стана ясно, че енергията на младите, желаещи по-добър живот, се използва, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица.

ГЕРБ ще внесе в Народното събрание предложение за въвеждане на мажоритарна избирателна система. Ако нашите политически опоненти уважават гласа на над 2,5 млн. българи, нека да го приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега се отметнаха. Дори се плъзнаха по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и така да вкараме цялата политическа класа в ръцете на олигархията.

Възложих на вицепремиера Томислав Дончев утре да депозира в парламента Плана за възстановяване и устойчивост и нека народните представители да го приемат или променят. Аз ще се отнеса сериозно към съставянето на нов балансиран, евроатлантически кабинет и от утре излизам в отпуск като министър-председател.