Борисов: Сега е като след битката за Нормандия – важно е кой ще е първи в преговорите

0
172
Снимка и видео: фейсбук

Малка голяма заплата, сестра ми не избяга от България и излекува много бебета, отговори задочно лидерът на ГЕРБ на Лена Бориславова, която днес излъга, че нейната сестра, също лекарка, избягала на Запад при управлението на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви днес, че хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да върнат партията в управлението. Пред препълнената зала в Добрич той пожела успех на водача на листата Деница Сачева.

След 2 април трябва да се вразумим политиците и да седнем да направим каквото трябва, настоя той за съставянето на правителство след изборите. И даде за пример случилото се след битката за Нормандия през Втората световна война – всеки е бързал кой пръв ще влезе в Берлин, за да е водещ в преговорите. „Същото е и в момента. В тези преговори за правителство е важно кой ще е отпред. Чисто морално – ще имаш правото да кажеш: ето, това избират хората.

А те не искат да изчегъртат ГЕРБ, защото без ГЕРБ да не може да се управлява“, заяви Борисов. Няма да позволя да ни чернят разни хора, които умеят да манипулират истината, закани се бившият премиер и изброи неща, които са свършени за региона по време на управлението му.

Борисов реагира и на опитите да вкарат разнобой в партията. „Не може да ми се разбие отборът или да ни разцепят. Нас не ни свързва властта, ние сме от 20 г. приятели. Ние сме другари в живота, приятели, съмишленици. Всички тези хора са част от огромен механизъм на Граждани за Европейско Развитие на България. Колкото повече се опитвате да ни разделите, толкова повече ги втърдявате“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Данъците не трябва да се пипат, настоя бившият премиер. И увери бизнеса, че ГЕРБ няма да допуснат плановете да им вземат по 33% от печалбата.

„Тези, които ви причиниха това, трябва да обяснят защо го направиха. Като казваш: ние даваме, трябва да кажеш откъде вземаш. Докато е войната – от тока, бензина и оръжията. А после? Държавата се е превърнала в компенсиращ механизъм за всичко. Това не може да продължава. Прав е Румен Радев, като каза за Иван Костов, че разбойническата приватизация те я направиха, но и Костов е прав, че трябва да се върне 3% дефицит. Да седнем и да видим какво правим“, заяви Борисов.

Експремиерът посочи, че сестра му не е избягала от България.

Моята сестра не избяга, тя е доктор. Малка, голяма заплата – тя остана и е излекувала много бебета, с доц. Мангъров работят, преди бяхме врагове, сега ми е приятел“, коментира Борисов по повод оплакването на Лена Бориславова, че сестра й е избягала от България заради ниското заплащане. „88-ма беше модерно спортистите да бягат. И ние можеше да избягаме националният отбор.

Аз останах да направя северна тангента, южна тангента, метро, „Люлин“,  „Марица“, „Тракия“,  „Струма“. „Хемус“ щеше да е подминала Търново, по друг начин щяхме да идваме тук, от Белокопитово на чакъл към Полски Тръмбеш щеше да е“, ядоса се той на спрените проекти. И се разгневи на линийките, които ПП размахват, за да мерят асфалт. Борисов поиска да му покажат те какво са построили, за да извади той линийка и да започне да мери.

„Сълзливият Киро говори, че за всяка българска трапеза ще осигури мекички, кифли, хляб… След него и Корнелия… И хората слушат, че са по-добре, а като идат в магазина, виждат, че са по-зле. Толкова перфектно всичко си планират, за да излъжат. Малко били на власт, 360 дни – Киро, Асен, Бойко Рашков управляват през целите тези 2 години, Асен Василев 3 пъти е финансов министър и все не му стига бюджетът“, продължи Борисов.

От 2 г. нашата държава е парализирана от експериментите на „Промяната“, които ни обещаваха светло бъдеще, растеж и цъфтеж. Знаете докъде ни докараха – висока инфлация и цени до небето, спрени инфраструктурни проекти… Изхарчиха всички спестявания“, посочи водачката на листата Деница Сачева.

За подкрепа бяха дошли бившите министри Красен Кралев, Росен Желязков, Костадин Ангелов и Даниел Митов. На сцената бе и шефката на ПГ на ГЕРБ в 48-то НС Десислава Атанасова, лидерът на СДС Румен Христов и евродепутатът Емил Радев. Утре в Добрич ще дойде и Делян Добрев, за да се срещне с бизнеса в района. Тук са най-добрите, които са готови да работят за по-доброто за всички нас, каза Сачева.

„Твърдят, че са вдигнали доходи и пенсии, но вдигнаха инфлацията и цените. В пенсиите сложиха добавките, които ние започнахме. Благодарение на нашето усилие и личното решение на г-н Борисов бяха отделени за всеки пенсионер. Днес ни упрекват, че само те мислели за другите, но крадат от нашето бъдеще, защото разходите, които направиха, ще трябва да бъдат финансирани или със заеми, или с данъци.
Получихме България на двуличието – на двойните стандарти и двойния морал. Политиката не е прах за пране, където всичко става бързо и лесно. Тя е сериозна работа за сериозни хора с опит, знания, мъдрост и обич за България, каквито са хората на ГЕРБ-СДС, като екип с нашия лидер Бойко Борисов, който единствен може да изведе страната от кризата“, заяви Сачева.

„България е в безпътица. 2 години, в които етикет на управлението на „Промяната“ са емиграцията, инфлацията, изолацията и излагацията. 2 г., в които тези думи са символ на управлението на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков и всички други аматьори, които се упражняваха на наш и ваш гръб в управлението на държава. Не може да позволим това да продължава“, заяви Атанасова.

„Няма как тези, които говореха за нулева толерантност към корупцията, да са обвързани в шуробаджанашки схеми и да искат да ни управляват, няма как да плащат стотици хиляди от нашите пари за „услуги от грешен ъгъл“. Няма как да продължи застоя на България, да продължат арестите, да се харчат по 9 млрд. за дни без да ни казват за какво. В неделя, на втори, гласувайте за тези, които могат да се справят и са го доказали. За тези, които 3 пъти носиха отговорността за държавата. За единствения и можещ отбор – на ГЕРБ-СДС“, надъха залата тя.

Шампионката Стойка Кръстева, която дойде с малкото си дете, също призова присъстващите да гласуват с номер 2 на втори април.

Евродепутатът Андрей Новаков сравни свършеното от правителството на ГЕРБ и резултатите от управлението на кабинета „Петков“. Инвестициите секнаха, а планът за възстановяване боксува, посочи той и се разгневи, че 2 г. европейските средства, насочени към България, не се управляват добре.

„Днес земеделските производители, по-точно зърнопроизводители блокираха 4-те гранични пункта с Румъния. Те основателно се тревожат от зелените коридори и вноса на евтино украинско зърно, но да кажем защо стигнахме дотук. М.г. по това време настана паника в цял свят по отношение на зърното и нашите умници от ПП забраниха износа. Той тогава се осъществяваше на повече от 800 лв. и понеже не искаха да нарушават правилата на ЕС, започнаха номера с фитосанитарния контрол и накрая износът не бе осъществен. Сега България има повече 1,5 тона зърно нереализирано, а ще дойде новата реколта. Заради неразумните действия на променкаджиите стигнахме до това. Те трябва да си отидат, защото не заслужават да управляват България. Не заслужават, защото не могат“, заяви лидерът на СДС Румен Христов.

Май сме единствените, които може да извадим България от кризите, в които е затънала, каза Даниел Митов. И обвини ПП, че до каквото са се докоснали, всичко са съсипали и провалили. „Те са нарциси, с които не може да разговаряш, без да ти обяснят, че идват да правят нещо добро. Ужким се грижат за всички, а ако не си съгласен, те определят за лош. Усвоили са „състрадателен нарцисизъм“. По-лоши са от фашистите и комунистите. Делят хората на правилни и неправилни, на свестни несвестни. Предпочитам да съм несвестен в техните очи“, заяви той./24 часа