Борисов: Трябва да продължим с предоставянето на военна помощ за Украйна

0
28
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ подкрепи промяна в конституцията, според която хора с двойно гражданство могат да стават министри

„Мисля, че трябва да продължим с предоставянето на военна помощ за Украйна“, каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че ще дадем военно оборудване с отпаднала необходимост и с дефекти, като максимално бързо ще ги заменим с нови. „Дори считам, че това е бърз процес, който може до край да обнови българската армия“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и промените в Конституцията в частта за отпадане на изискването министри и депутати да са само с българско гражданство.

„Ако сте в Канада, вместо после да става проблем да ставаш тук министър, можеш да си се прибереш, а не да се отказваш от гражданството си. Визирам успели българи, които могат да се завръщат тук. Убеден съм, че и в Турция има български граждани с двойно гражданство, които могат да станат министри. Ето ви един успешен пример като Илхан Кючюк, който може да бъде успешен министър“.

Борисов заяви, че не са разпределяни регулаторите и с колегите от ПП-ДБ ще седнат да се разберат, когато се реши всичко в пакет.

„Ще се търсят най-добрите хора, които могат, виждате, че те вече не са много“.

На финал лидерът на ГЕРБ специално поздрави студентите и преподавателите с днешния празник – 8 декември.