Борисов: Вече само Господ може да ни спаси. Кацаров трябва да е министър на болестта и смъртта /видео/

0
183
Бойко Борисов Снимка и видео: фейсбук

Радев и здравният министър защо не излязоха цяло лято и да настояват да се ваксинираме, попита лидерът на ГЕРБ

„Имам претенции към Радев и здравния министър, който трябва да е министър на болестта и смъртта – защо не излязоха цяло лято и да настояват да се ваксинираме, докато ваксините са в срок. Те обясниха друго – че мафията говори и плаши хората“, заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в басарбовския манастир „Св. Димитър“ край Русе.

„Молбата ми към българите е да отидат и да се ваксинират. Ваксините са безвредни, а колко са ефикасни ще разберем за в бъдеще. Кацаров продаде хубавите ни ваксини на Норвегия със съдействието на този т. нар. парламент.“

„Имам въпрос към Асен Василев: Как, аджеба, толкова успешен министър като теб допусна такова нарастване на лихвите. Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен“.

„Tова е на Румен Радев кадровата политика – дългове, огромно покачване на цените, провал в борбата срещи вируса, имиграционна криза. По мое време България бе с най-ниския дефицит в ЕС, имаше огромни строежи из цялата страна и във всички сфери имаше пари за хората. Сега целият свят се справи с кризата, а в България се говори за локдаун“, завърши Борисов.

Той уточни, че не е плашил с ваксини с изтекъл срок. Борисов обърна внимание, че препаратът на „Пфайзер“ е със срок на годност 30.09, но Европейската агенция по лекарствата е дала разрешение ваксините да се използват безопасно до края на декември. Според Борисов въпросът обаче е дали препаратът е също толкова ефективен, колкото другите.

„Българите вече може само Господ да ни спаси, затова обикалям манастирите“, обяви Борисов пред журналисти.

На въпрос дали очаква редовно правителство, лидерът на ГЕРБ каза: „Не мога да гадая…всички мълчат… Съжалявам, искам да кажа нещо оптимистично, но…“