БСП изгони от редиците си единствения си районен кмет в София

0
109
Делян Георгиев Снимка: БСП

Оценки за работата си приемам само от моите съкварталци. Другото е вятър, казва Делян Георгиев

Ръководството на БСП “Изгрев” в столицата изключи районния кмет д-р Делян Георгиев. Под негово ръководство са трите столични квартала „Изгрев“, „Изток“ и „Дианабад“.

„Вчера БСП “Изгрев” реши, че съм най-лошият кмет, който някога са подкрепяли и изразяват искрено съжаление за това. Партията “сваля политическо доверие” от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на “независима политика на всички нива”, недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики“, съобщи самият Георгиев.

Според него „в дискусиите се изтъква, че много хора с “дясна политическа ориентация” заемат ръководни позиции в общината и реално “БСП не управлява”.

„Моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини също изигра голяма роля във вчерашните събития. От нищо не се срамувам и за нищо не съжалявам. Винаги съм отстоявал мнението си, когато съм убеден в неговата правота. И да, в район “Изгрев” управляват хората на “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад”, не партийни централи и номенклатурни безполезници. Политиката, която водя от самото начало на мандата, е свободна, независима, професионална и насочена единствено към добруването на жителите на нашия район. Аз не съм “професионален политик”, а един от онези, които наричаме ”Изгрев” наш дом. Затова оценки за работата си приемам само от тях – моите съкварталци. Другото е вятър…“, каза още д-р Делян Георгиев, цитиран от БГНЕС.