Четирима убити и десетки ранени при нова вълна руски въздушни удари в Украйна

0
33
Снимка: архив

Междувременно руските власти провеждат местни избори в окупираните украински региони

Украинските власти съобщиха, че четирима души са били убити, а десетки са пострадали при нова вълна руски въздушни удари в централната и източната част на страната. Междувременно руските власти провеждат местни избори в окупираните украински региони.

Трима цивилни са загинали в село Одрадокамянка, което се намира на 60 километра от Херсон на десния бряг на река Днепър. Вътрешният министър на Украйна Игор Клименто определи въздушния удар в южната част на Херсон като „военно престъпление“.

По-рано Клименко съобщи, че един полицай е загинал при ракетна атака по полицейско управление в родния град на президента Зеленски – Кривой Рог. В тежко състояние са трима души, извадени изпод развалините. Общо ранените са над 40.

По данни на украинските власти за последните 24 часа е имало 93 руски атаки по 29 града, сред които Суми в Североизточна Украйна и в Запорожие на югоизток.

Именно в частите от Запорожие, които са под руски контрол, както и в областите Херсон, Донецк и Луганск Русия от днес провежда местни избори, които Киев определи като фалшиви и без правен статут.