Четвърти ден са блокирани възлови пътни артерии в Старозагорско

0
12
Снимка: БТА

Ограничено е преминаването по автомагистрала „Тракия“

Вече четвърти ден са затворени възлови точки на движение в Стара Загора, блокирана е автомагистрала „Тракия“. Причината е протест на миньори и енергетици. Ограничено е преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас, съобщи БТА.

Вчера протестиращите не приеха поканата на министър-председателя акад. Николай Денков. И настояха за извънредно заседание на Министерския съвет, като в него да има една точка, а именно изтегляне на внесените териториални планове. Te поискаха оставката на енергийния министър Румен Радев. „Срокът за внасяне е спазен в ЕК, сега искаме да бъдат коригирани и да бъдат нанесени нашите искания“, казаха пред БТА от местния синдикат на КНСБ в ТЕЦ 2.

Премиерът Николай Денков да заповяда на протеста и да даде предложенията си. Това каза пък президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов на протеста на миньорите и енергетиците на автомагистрала „Тракия“. „Така искат колегите и аз също мисля, че така е по-добре“, коментира той.

Имаме нужда от съгласие как да се развие енергетиката, основано на реални факти, не на политически измислици, заяви вчера премиерът Николай Денков.