Даниел Митов: Надявам се на срещата с ПП да се говори сериозно, а не с клишета и пропагандни небивалици

0
30
Даниел Митов Снимка: БТВ

ГЕРБ няма да преговаря с отделни депутати за подкрепа на първия мандат

„Аз се надявам на тази среща да се говори сериозно, а не с клишета и пропагандни небивалици, които слушам непрекъснато. Борисов е опитен човек в българската политика и знае какво говори. Когато хората са те изпратили в парламента, си длъжен да направиш всичко, за да има правителство. Аз съм убеден, че зрелите партии в парламента ще направят всичко възможно, за да се стигне до някакъв вариант на правителство”, каза пред bTV Даниел Митов.

ГЕРБ няма да преговаря с отделни депутати за подкрепа на първия мандат.

„Има институционален начин, по който се подхожда. Никога не сме ходили да търсим депутати оттук и там. Видяхте какво стана, като се криха в разни лаборатории и купуваха депутати – падна им правителството”, каза той. Коментарът му бе по повод твърдението, че част от ПП са склонни да подкрепят кабинет с първия мандат на ГЕРБ.

Във вторник „Промяната” и ГЕРБ ще се срещнат, за да обсъждат приоритети. От ПП предварително обявиха, че това не е разговор за подкрепа на първия мандат и те няма да я дадат.

ПП искат да отидат на избори от самото начало, категоричен бе Митов.

„Ние не сме демокрация, в която има две партии, а парламентарна република и в нея не се прави така – да се обявиш за опозиция от самото начало. Те искат избори. Ако не искаха, нямаше да казват, че няма да подкрепят първия мандат. Той може да се окаже много ползотворен”, каза Митов.

Той похвали Стефан Янев, че „Български възход” се държи като системна партия, съвсем зряло.