Деница Сачева: Имаше прекалено много съмнения за начина, по който бяха проведени изборите

0
261
Деница Сачева Снимка: архив

Не беше добра практика да се влиза с Икономическа полиция в Софийския университет, заяви бившата социална министърка

От ГЕРБ приемат резултатите от проведения балотаж такива, каквито са. Това заяви Деница Сачева в коментар на данните от exit poll, според които кандидатът, подкрепен от партията на Бойко Борисов – Анастас Герджиков, губи битката за „Дондуков” 2, съобщава Нова.

„Това не означава, че няма да направим своите анализи за това как се проведе предизборната кампания и доколко беше честно това състезание. Ниската избирателна активност говори много ясно за това, че хората се отблъснаха, бяха уморени от толкова много избори, но имаше и прекалено много съмнения за начина, по който те бяха проведени”, посочи Сачева.

Тя отчете, че за първи път от известно време се е разиграла етническата карта, заформил се е дори международен скандал.

„Разбира се, категорично не беше добра практика да се влиза с Икономическа полиция в Софийския университет”, допълни още представителят на ГЕРБ.

Тя уточни, че кандидатът, когото са подкрепили е имал много добри качества.

„Той беше достоен за президент. Със сигурност ще намери начин как да продължи в своето обществено амплоа, така че да изпълни обещанията, които е приел, и ангажиментите, които поема, особено по отношение на обединението на хората”, каза още Сачева.

Според нея решението на партията за подкрепа на Анастас Герджиков е било правилно.

„Той беше много ярък антипод на всичко, което президентът Радев не е”, заключи тя.