Десислава Атанасова: Номинация на Никола Минчев за председател на правна комисия щеше да е по-добра

0
138
Десислава Атанасова Снимка: БТВ

Не може да натовариш човек като Стою Стоев, завършил преди 2 години, с такава огромна отговорност, каза шефката на ПГ на ГЕРБ

„Аз лично не гласувах за номинацията на Стою Стоев за председател на правна комисия. Той за мен не е опитен. За мен това е израз само на спазване на онова джентълменско споразумение, което някои други не спазват. То беше при условие, че НС работи за повече от 3 месеца и имаме общо управление“, заяви пред бТВ Десислава Атанасова.

Председателката на ПГ на ГЕРБ заяви, че не може да натовариш човек като Стою Стоев, който е завършил преди 2 години, с огромната отговорност да води правна комисия на фона на промени в НПК за разследване на главния прокурор, изменения в конституцията и КПКОНПИ.

„Моите извинения към колегите, но липсата на опит понякога много личи. В групата на ПП-ДБ има двама правосъдни министри – Надежда Йорданова и Христо Иванов. Защо не Никола Минчев? За мен беше в пъти по-добра номинация от колегата Стою Стоев“, аргументира се Атанасова.

Тя попита докога тази закъсняла съдебна реформа в службите ще струва минимум по едно редовно правителство.

„Когато всички разговори да има едно редовно правителство, което може да предложи мерки, бюджет, стабилност, Шенген, еврозона, изведнъж се завихря перфектната буря, изведнъж се отказват заради грешен подход“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Въпросът с оставката на Гешев не е от Мария Габриел, а от 3 години насам, подчерта Атанасова. Тя разкри, че именно тя е била жената, на която Иван Гешев се е обадил по телефона.

„С г-н Гешев отношенията ни са институционални и служебни“, подчерта Атанасова.