Десислава Атанасова: Шансовете за правителство са 50:50

0
97
Десислава Атанасова Кадър: bTV

Имаме и други варианти освен с ПП, казва шефката на депутатите от ГЕРБ

Шансовете да се състави правителство са 50:50, заяви Десислава Атанасова, председател на депутатите от ГЕРБ, пред БТВ.

Ако не постигнем договореност за правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“ за първия мандат, за ГЕРБ-СДС има и други варианти – да търсят подкрепа от други политически формации извън ПП-ДБ. Затова от няколко дни призоваваме ПП-ДБ за точен и ясен отговор, посочи тя.

„Това, което се случи през последните две седмици, е нещо, което не сме виждали последните две години – да се завърне нормалният тон в политиката“, каза Атанасова в предаването „120 минути“ по bTV.

„Не знам на каква логика почива твърдението, че първата партия няма право да поиска подкрепа, а втората има право на всичко, каквото реши. Смятам, че ние в ГЕРБ-СДС сме с достатъчно опит и екстравагантното поведение, което показват някои от ПП-ДБ, не води до никъде“, каза още тя.

„Направихме много компромиси в името на това най-накрая да осигурим спокойствие на българските граждани. Има теми, по които имаме толкова допирни точки. Фактите в политиката са най-важни“, коментира Атанасова.

„Пред нас стоят всички възможни варианти за правителство. От няколко дни призоваваме колегите за точен и ясен отговор. Искаме откровен политически разговор, това искат и българските граждани“, каза Атанасова.

Какво ще стане през октомври не знам още. Надявам се тогава да имаме стабилно правителство и всяка една партия да се готви за местните избори, добави тя.