До момента 42 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация за местния вот

0
22
Росица Матева Снимка: 24 часа

Регистрация може да бъде отказана, ако политическите формации не представят всички изискуеми документи, или ако липсват нужните подписи

До момента подали документи за регистрация са 42 партии и 8 коалиции. От тях комисията е регистрирала 24 партии и 3 коалиции, за останалите все още се изчаква проверката на подписките. Това заяви говорителката на ЦИК Росица Матева.

Днес и итре се очаква да бъде взето решение по документацията на останалите формации. Матева бе категорична, че към момента няма никакви проблеми и всичко върви нормално и в срок.

Регистрация може да бъде отказана, ако политическите формации не представят всички изискуеми документи, или ако липсват нужните подписи – 2500. Матева посочи, че е имало една или две партии, които са донесли допълнителна подписка, тъй като първоначално не са им стигали. Затова е хубаво да идват малко по-рано при нас, за да се извършат проверките и да има време да коригират, каза говорителката на ЦИК.

Все още не е обявена и поръчката за актуализация на софтуера за машините, с които ще се гласува. Изчакват се докумети от създателя на софтуера.