Доживотен затвор за бизнесмен, убил и разчленил двама в Бургас

0
187
Прокурор Десислава Трифонов и подсъдимият Станимир Рагевски Снимка: Флагман

Присъдата може да се обжалва

Окръжният съд в Бургас постанови доживотна присъда по дело за две убийства. Подсъдимият Станимир Рагевски бе признат за виновен в извършването на две умишлени убийства, съобщава БГНЕС.

Двойното убийство разтърси Бургас през лятото на 2021 година. Животът на брокерката Теодора Бахлова и на Юмер Мехмед беше отнет по идентичен начин. След като жертвите са застреляни, телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина, а след това заровени в чували. Според прокуратурата тези убийства нямат аналог в съдебната практика.

„Рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души, близки приятели по сходен начин и още повече след тяхното убийство да постъпи с трупните останки по безобразен и сочещ липса на човечност начин. Както Теодора Бахлова, така и Юмер Мехмед са били подложени след смъртта си на изключително по своя характер обругаване“, заяви прокурор Десислава Трифонова.

„Няма аналог в историята, поне аз не познавам – изключително брутално, ще останат в криминалистичните хроники завинаги”, допълни Димитър Вълчев, адвокат на семейството на Теодора Бахлова.

Убиецът Станимир Рагевски е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

„Никаква присъда няма да върне майка ми, нито ще бъде по-малка мъката ми, но съм безкрайно щастлива, че съдебната ни система даде адекватна присъда на, не мога да го нарека, човек”, сподели дъщерята на брокерката.

По време на целия процес бизнесменът Станимир Рагевски запази мълчание. Мотивите за убийството на брокерката е спор за имот. Предполага се, че 28-годишният Юмер е ликвидиран, защото е изнудвал Рагевски за пари, тъй като е знаел за убийството на Бахлова.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.