ДСБ гласува доверие на Атанасов въпреки провала на коалицията ПП/ДБ

0
94
Атанас Атанасов

Костовистите ще търсят пътя как да продължат напред

Националното ръководство на „Демократи за силна България“ проведе заседание и обсъди изборните резултати. Партията дава „мандат и доверие“ на председателя на партията Атанас Атанасов, се посочва в съобщение на партията. От ДСБ добавят:

„Отчитаме сериозната загуба на подкрепа на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България” на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока.

Националното ръководство на Демократи за силна България, като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на Демократична България и партньорите ни от Продължаваме промяната за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание.

Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 06.07.2024 г. , на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България” , ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава“, заключват оттам.