Фандъкова към Кличко: Децата са най-големите жертви на войната

0
51
Снимка: Столичната община

Кличко отправи покана към кметицата на София да посети Киев

Подкрепата за Украйна ни помага да бъдем силни и аз искам да благодаря на вас и на гражданите на София за подкрепата, която оказвате на жените и децата на Украйна във вашия град.

Това каза кметът на Киев Виталий Кличко по време на онлайн разговора си с кметицата Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столичната община.

Разговорът се състоя в рамките на срещата на Фандъкова със зам.-кмета на Киев с ресор спорт и младежки дейности Олена Ховорова, която е на работно посещение в София.

В срещата участваха посланикът на Украйна в България Олеся Иласчук и председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева.

Кличко благодари на кметицата на София за инициативите за сътрудничество между двете столици в областта на културата, спорта и грижата за децата.

„Това, което се случва в Украйна, не е специална операция, дори не е и война, защото във войната действа правилото жените и децата да не се закачат. Целият свят видя снимките на убитите жени и деца“, подчерта Кличко.

Той сподели за последствията от войната и проблемите, пред които са изправен градът и жителите на Киев. „Ние, украинците, искаме да бъдем част от европейското семейство“, посочи още той.

„Имате моята подкрепа и подкрепата на моя екип още от първия ден на войната и тя е ясна, последователна и категорична“, каза Фандъкова. „Силата ви като кмет се състои в това, че правите всичко възможно животът в столицата на Украйна да продължи“, каза столичната кметица.

„Децата са най-големите жертви на войната“, каза още тя и поздрави Олеся Иласчук за това, че въпреки войната децата на Киев са започнали учебната година присъствено и екипът на кмета Кличко прави всичко възможно децата да продължат да учат и да спортуват.

София подкрепи бягащите от войната жени и деца още от първия ден и много от тях учат и работят в българската столица. В края на разговора Кличко отправи покана към кметицата на София да посети Киев.