Гаф след гаф на здравния министър Стойчо Кацаров – пусна без тестове румънци, влизащи от Румъния, а забрави българите, после и техните близки

0
389
Стойчо Кацаров Снимка: 24 часа

Ще наказва дисциплинарно служители за заповеди, които е подписал

Гаф след гаф на здравния министър Стойчо Кацаров. Първо преди дни коригира за часове заповед за зелени коридори за ваксинация на възрастни от понеделник до четвъртък. Втората заповед позволяваше и млади, но ако има възрастни да чакат, да се пускат с предимство.

Днес пак коригира заповед след часове – пусна румънци от Румъния без тест, но забрави българите, влизащи от Румъния.

Коригира заповедта, която той лично е подписал, но явно въобще не е прочел, и написа, че ще накаже служители.  И благодари на гражданите, които го сигнализирали. Един от тях е неговият предшественик Костадин Ангелов с пост във фейсбук.

Оказва се обаче, че май пак ще коригира заповедта. „Опасявам се, че заповедта на здравния министър ще трябва да претърпи нова редакция.  Ако сте българин, живеещ в Румъния и сте женен за украинка, а детето ви е родено в Киев, вие минавате на границата при облекчен режим. Семейството ви остава на границата. Редно е при уточнението за български граждани да се запише “Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства”!, написа след малко Ангелов.