Георги Георгиев: София има фейсбук кмет

0
207
Георги Георгиев

Превърнаха зам.-кмета по строителството във фигурант и той подаде оставка, каза общинският съветник от ГЕРБ

Имаме си зам.-кмета беглец по най-важния ресор. Терзиев обещаваше повече да няма ремонт на ремонта, явно решението е да не правят изобщо ремонти. Първо три месеца нямахме назначен зам.-кмет по строителството в София. Назначиха един колега, който работи два месеца, но му отнеха правата без никакви обяснения. Защо е зам.-кмет по строителство така и не разбрахме. Той не можеше да възлага ремонти. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„След като придадохме публичност на този въпрос, вчера след няколко часа г-н Матов си подаде оставката. Превърнали са го във фигурант – нещо, което е недопустимо. Корумпиран ли е, некомпетентен ли е или е отказал да изпълни указания на хора, които не полагат подписи, но се опитват да диктуват решенията в общината. Чуваме различни слухове. В цялата картина липсва кметът на София”, обобщи той.

„Отговаря ми се с лаконични постове във фейсбук. Кметът бил в отпуск в чужбина. Не може София да има фейсбук кмет. Най-малкото да има зам.-кметове, които да работят. Това не се случва в СОС. ПП обещаха, че идват с голям екип в София и започват да работят от първия ден”, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

„Стандартът и начинът на живот на кмета трябва да се променят, в деня, в който положи клетва. Зейнали са дупки по улиците, имаме десетки сигнали за кърлежи в зелените площи”, изброи той и подчерта: „Необходими са реакции веднага. Затова са мажоритарни тези избори, вие или сам ще упражнявате контрол, или ще разпределите работата между заместниците си.“