Георги Семерджиев обжалва присъдата си, експертиза ще каже как му е повлияла дрогата

0
23
Полицаи конвоират Семерджиев в съда. Снимка: архив/24 часа

На първа инстанция бе осъден на 20 г. затвор за катастрофата, при която загинаха две жени

Софийският апелативен съд назначи токсикологична експертиза, по искане на защитата на Георги Семерджиев. В момента делото се гледа на втора инстанция.

Семерджиев е подсъдим за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“ през юли миналата година, при която загинаха две млади жени. На първа инстанция Семерджиев беше осъден на 20 години затвор по общо пет обвинения срещу него, а сега обжалва присъдата.

Назначената експертиза трябва да установи по какъв начин наркотикът, открит в кръвта на Семерджиев, въздейства на организма и до какви реакции довежда. Също така за какъв период от време се разгражда в кръвта, както и в кой момент е възможно да е бил приет и по какъв начин. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от Семерджиев, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

По време на съдебното заседание в САС стана ясно, че първата експертиза не открила дрога в кръвта на Георги Семерджиев, защото тя имала по-ниска чувствителност. Втората, направена по друг метод, засече, че бившият футболист е карал дрогиран с метамфетамин.

На днешното заседание отново не се явиха двете свидетелки. Семерджиев твърди, че не той е управлявал автомобила, а една от тях. Сега съдът реши, че ще бъде направен нов опит те да бъдат призовани. Според адвоката на подсъдимия Мирослав Христов, ако отново не могат да бъдат открити или не се явят е възможно съдът да постанови принудителното им довеждане.

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.