Харалан Александров: Голяма част от симпатизантите на ДБ са дълбоко разочаровани от ПП

0
427
Харалан Александров
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Това Народно събрание функционира повече като подготовка за следващи избори, смята културният антрополог

Избледнява ПП, засилва се авторитетът и ролята на ДБ. Голяма част от симпатизантите на ДБ са дълбоко разочаровани от ПП. В това обединение лидерството трябва да се придвижи към Христо Иванов, така би било здравословно. Това каза за „Офанзива“ по NOVA NEWS културният антрополог Харалан Александров.

„Очевидно започваме да изпадаме от европейския си път, имаме проблем с Шенген, вероятно ще се провалим и за еврозоната. Способността да се конструират бъдещи проекти изведнъж изчезна. Политическото време, в което живеем, е от днес за утре или до вдругиден най-много. Никой не се ангажира да произведе обща картина за бъдещето. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори“, обясни Александров.

Според него е притеснително, че все по-масови стават твърденията, че нищо не зависи от България. „Това е причината за апатично и депресивно състояние на духа у хората. Всеки участник в парламента направи най-доброто, за да изпълни своята задача с цел предизборна реклама. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори. Толкова сме фрагментирани, че имаме нужда от стъпка към обединение, затова Кирил Петков е прав. Трудно ще е да се обединят с ГЕРБ за проевропейско управление“, коментира той.

ГЕРБ/СДС

По думите му рейтингът на президента бележи устойчив упадък. „Най-накрая отговорността съвпадна с властта и хората разбраха, че Радев управлява. Всичко, което се случва в държавата вече е персонална отговорност на президента, отколкото на служебното правителство“, посочи Александров.