Хекимян: Защо преди година софийски ВиК проекти бяха зачеркнати за сметка на неосъществимия завод за батерии, който вчера бе изваден от Плана за възстановяване

0
248
Антон Хекимян и Тодор Кръстев Снимка: фейсбук

Можем ли сега да повярваме на предизборната загриженост на ПП-ДБ за София и на техния кандидат Терзиев, който се чуди защо в София все още има квартали без канализация, пита кандидатът за кмет

Довършването на проектите за изграждане на канализация е сред основните ми приоритети за София. Стопирането на европейските програми в последните 2 години забави готови проекти в северните територии. Изграждането на канализация в кв. „Бенковски“ има пълна проектна готовност и жителите му очакват бързи мерки, за да се спрат наводненията, предизвикани от липсата на канализация за дъждовната вода, пише във фейсбук кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян.

Той се е срещнал днес с кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев, който е кандидат за районен кмет и на предстоящите избори. Двамата са обсъдили ВиК проекта за кв. „Бенковски“ и задължителното му включване в новата оперативна програма „Околна среда“.

Хекимян е поздравил Кръстев, че въпреки трудностите през 2023 г., е успял да завърши изграждането на канализация на училището и детската градина в столичния квартал.

София е огромен град и работата по подобряване на градската среда не трябва да спира, пише Хекимян.

Той припомни, че преди година четири ВиК проекта на София – за „Панчарево–Кокаляне“, „Кремиковци–Сеславци“, „Волуяк“ и „Ботунец“, на стойност 250 млн. лв., бяха изключени от Плана за възстановяване. На тяхно място беше включена идеята за изграждане на завод за батерии.

„Вчера този имагинерен завод беше изваден от Плана като неосъществим. Софиянци заслужават отговор на въпроса защо софийски проекти бяха зачеркнати, без да има никаква готовност за друг проект. Можем ли сега да повярваме на предизборната загриженост на ПП-ДБ за София и на техния кандидат г-н Терзиев, който се чуди защо в София все още има квартали без канализация? Тези, които задраскваха, сега нямат очи да чертаят“, казва Хекимян.