Хванаха бияча на студента, оказа се полицай. Ще го уволняват

0
260
Задържаният полицай вдясно Снимка: 24 часа

 

Полицай се оказа биячът на студента Владимир Радев. Той е задържан днес, ще го уволняват, започнало е дисциплинарно производство, съобщи „24 часа“.  Случаят вече е поет от прокуратурата в Бургас.

Образувано е досъдебно производство. Потърпевшите са предоставили и снимка на извършителите, каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Битите трябвало да дадат показания след медицинската помощ, но се прибрали в София. Вероятно това е заради операцията, която претърпя в столицата Владимир.

Първоначално се получила информация, че биячът е надзирател в затвора в Дебелт. Тя обаче не се потвърдила. След това се получили данни, че е служител на МВР. Разпратили се снимки по групи в МВР. Оказало се, че е полицай от 4-о РУ в Бургас. От 23 октомври 2023 година е работел в районното. Мъжът се казва Христо Петров. Макар да имаше данни, че е работел и като охрана, се оказа, че това не е така, поне не по документи, посочи Кангалджиев. Все още няма информация дали е ползвал бокс. Възможно е Петров да се е познавал с охраната, която да го е прикривала. Информацията към момента е, че полицаят сам е бил момчетата. Петров е казал при разпита си, че е бил на мястото. Не посочил обаче, че е извършвал охранителни действия. Петров е задържан за 24 часа. Ще му се иска постоянен арест.

Повод за бруталния побой над младежа станал съборено парче пица на земята по време на купон за посрещането на Джулая. Движейки се сред многото хора приятел на Владимир съборил пицата, но това вбесило един от охранителите, който му ударил шамар. Владимир опитал да защити приятеля си, но получил силен удар в лицето, най-вероятно с метален бокс.

Вследствие на удара челюстта на Владимир е счупена на три места, той е приет в „Пирогов“, където прекара няколко дни.

Момчето все още не може да говори добре, а храна и течности поема само със сламка.