Издирват с европейска заповед за арест заподозрения за убийството на Димитър Малинов

0
117
Димитър Малинов

Той е на 30 г., познавал се е с жертвата от няколко години

Има заподозрян за убийството на Димитър Малинов от село Цалапица. 30-годишен мъж с инициали Р.И.Б. е привлечен задочно от Окръжната прокуратура в Пловдив като обвиняем. Изготвена е европейска полицейска заповед за арест, изпратена до компетентните власти.

Окръжна прокуратура – Пловдив, се е самосезирала и е започнала разследване по случая, съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата днес.

В четвъртък стана ясно, че криминалисти от Пловдив са открили тялото на издирвания 24-годишен Димитър Малинов. Тялото на младия мъж е намерено близо до мястото, където е изчезнал. По данни на NOVA той е бил заровен.

Наблюдаващият прокурор по делото Лулчева заяви, че разследването е започнато на 26 юли.

Тя припомни, че мъжът е в неизвестност от 20 юли тази година. Разследването е за убийство, извършено с особена жестокост, което е тежко умишлено престъпление. Предвидено е наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Извършени са няколко огледа на място. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса. Приобщени са веществени доказателства.

Доказателствата сочат, че извършителят на престъплението и пострадалият са се познавали от няколко години, конкретният мотив се изяснява в момента.

Старши комисар Костадинов, директор на ОД на полицията, разказа хронологията на издирване на изчезналия мъж. На 22 юли е подадено заявление от бащата на убития за това, че малко след 23 ч на 20-и е загубена връзка с него и е в неизвестност. Последва процедура за издирване. На 23 юли ,след като местно издирване не дава резултат, мъжът е обявен за общодържавно издирване.

В сряда срещу четвъртък е установено, че се е стигнало до фаталния край, допълни Костадинов.

Смъртта е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли вечерта около 22:30. Няма друг заподозрян по случая освен мъжът, който се издирва. Тялото е намерено на около километър от последните постройки на село Цалапица, допълниха от прокуратурата.

Обвиненият има криминални прояви, които към момента нямат отношение към убийството.