Калин Стоянов прекъсна интервю на Кирил Петков и го обвини, че се опитвал да кадрува в МВР

0
184
Кирил Петков и Калин Стоянов Снимка: Трибюн

Вътрешният министър покани Петков на следващия протест

Жесток спор в телевизинен ефир между Кирил Петков и вътрешния министър Калин Стоянов.

Съпредседателят на ПП-ДБ гостуваше в Нова телевизия, където обяви, че ГЕРБ предложили Калин Стоянов като експерт, но така и не успя да си спомни точно кой, пише Tribune.

„Няма наш-ваш. Той беше предложен като експерт. Беше нает и предложен от ГЕРБ като експерт. Той е млад и неполитически обвързан. Тогава той каза, че ще помисли и иска да се консултира с жена си. След два дни отговори, че е съгласен“, заяви Петков.

Номинациите идвали от Мария Габриел и Николай Денков.

„Доколкото помня, името на Калин Стоянов дойде или от Мария Габриел, или от Борисов“, добави Кирил Петков и поясни, че не той лично, а ПП искали оставката на силовия министър.

Кирил Петков настоя, че 95% от полицаите са се справили перфектно при размириците в центъра на София по време на евроквалификацията с Унгария, но било недопустимо полицаи да бият по кафета и ресторанти. „Това спокойно чувство взриви нашата ПГ“, каза Петков, визирайки изказванията на министъра.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ бе категоричен, че не е посочвал някой да бъде нает или не в МВР.

„Ние непрекъснато внимаваме, защото сглобката е доста трудна и внимаваме да няма вкарване на нечии интереси в отделните министерства“, подчерта Петков в студиото на телевизията.

Тогава по телефона се включи лично вътрешният министър Калин Стоянов и съобщи:

„Срещата с Кирил Петков не е била една и това може да се провери. Имаше и множество телефонни разговори. Кирил Петков се опитваше да се намесва в дейността на МВР. Става въпрос конкретно за това кой служител на какъв ръководен пост да се сложи и да не се махат някои от директорите на ОД на МВР“, каза Стоянов.

Той отрече срещата му с Петков да е била само една. Той няколко пъти настояваше, че е разговарял многократно по телефона с него.

В телевизионен ефир Кирил Петков зададе няколко въпроса на Калин Стоянов: „Аз ли съм единственият лидер, с който си говорите и имали ли сте разговори с г-н Борисов или г-н Пеевски?“.

„Имал съм в пленарната зала и извън нея, а разговори с вас съм имал в министерството и по телефона“, каза Стоянов. Запитан от водещата къде са били срещите му с лидера на ГЕРБ и с председателя на ПГ на ДПС, министърът отговори само: „В кулоарите на парламента“.

„Оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар“, припомни Калин Стоянов на Кирил Петков в телевизионен ефир.

„Аз съм против полицейското насилие, но съм и против насилието спрямо полицая. Всички служители ще понесат своята дисциплинарна и евентуална наказателна отговорност“, заяви още Калин Стоянов.