Къро и другите жертви били с огнестрелни рани в главата

0
518
Нчучузело Нене КАДЪР: Ютуб/Euronews Bulgaria

Това твърди журналист, бил на местопрестъплението

„Имаше засилено полицейско присъствие в целия периметър на мястото на убийството. Течеше разследване, като полицаите търсеха всякакви доказателства и улики за извършителите. Ние смятаме, че четиримата убити са имали някаква роднинска връзка или поне са били приятели.“

Това каза пред Euronews PrimeTime за убийството на Красимир Каменов-Къро журналистът от Eyewitness News Нчучузело Нене, който е сред първите, които са били на местопрестъплението.

„Жертвите на убийството са от български произход – двама мъже и жени. Все още не са оповестени техните имена – знаем, че са на възраст между 40 и 50 години. Това, което знаем, е, че са намерени с огнестрелна рана в главата“, посочи още Нене.

„Това, което африканската полиция ни каза до този момент, е, че около 08:20 сутринта са намерили телата на четирима души – двама мъже и две жени в предградията на Кейптаун. Полицията каза, че четирима убити са имали огнестрелни рани в главата и се смята, че са българи. Но е важно да посочим, че полицията все още не е разпространила имената на четиримата български граждани. Все още се разследва и няма информация за мотивите за убийството. Допълнителната информация, с която разполагаме, е, че убитите са били на възраст между 40 и 50 години. Както казах, полицията разследва и все още чакаме за тези имена“, разказва Нене.

„Аз се свързах с полковник Андри Чайлд, шефът на полицията в Кейптаун, и му зададох този въпрос. Той ми изпрати официална позиция почти веднага. След това се свързах с говорителя на Министерството на вътрешните работи и оттам сякаш не усетих да знаят тази информация. Полицията в Кейптаун обаче все още отказва да даде допълнителна информация за имената на убитите и поне малко обща информация за тях“ – така Нене отговори на въпрос дали африканската полиция знае, че в България вече има информация, че един от убитите е свързания с криминалния свят Красимир Каменов-Къро.