Кметът на Стамболийски след разпита в полицията: Идат избори и отново съм на прицел

0
61
Георги Мараджиев

Претърсванията са незаконни, твърди Георги Мараджиев

„Не знам защо е тази акция. Това е сплашване. Фабриката е на сина ми. Идват избори и отново съм на прицел, а претърсванията са незаконни“.

Това заяви кметът на Стамболийски и лидер на ГЕРБ за Пловдивска област Георги Мараджиев след разпита му в полицията. Както съобщихме по-рано, той беше отведен от униформени, а домът му и този на сина му Рангел, а също и фабриката им бяха обискирани. От полицията съобщиха, че го разследват след сигнал за евентуална злоупотреба с европейски средства.

„Няма такова нещо“, отсече Мараджиев.

В негова защита се събраха активисти на ГЕРБ, пристигна и оргсекретарят на партията Цветомир Паунов.

Адвокатът на Мараджиев Росен Димитров заяви, че не е бил допуснат до клиента си.

„Разследват го по анонимен донос“, каза Паунов. И определи действията на полицията като кризисен пиар на управляващите. Той припомни как през миналата година по времето на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков също е имало подобна акция. Тогава Мараджиев бил разследван за купуване на гласове.

Според Паунов сутринта 20 тежко въоръжени полицаи са претърсили фабриката на семейството, след което са влезли в общината, където проверяват документи.

„Всичко стана толкова бързо, че не успяхме дори да си вземем мобилните телефони и те останаха в общината“, разказаха служителки. Някои от тях толкова се изплашили, че взели успокоителни.

Повече от 50 привърженици на ГЕРБ, както и местни жители, в момента са пред сградата на местната управа в очакване проверката да приключи и да бъдат допуснати вътре. Някои от хората заявиха, че са дошли от селата да си извадят документи и вече чакат повече от 4 часа.