Костадинов „загрижен“ за „русофобската либерално-демократична общност“ след избора на новия патриарх

0
152
Снимка: архив/Дневник

Русофобите изпаднаха в истерия, коментира във фейсбук той

Веднага след избора на новия ни патриарх русофобската либерално-„демократична“ общност изпадна в истерия, коментира в социалната мрежа лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той недоумява как хора, които „никога не са се изповядвали, не са вземали причастие, които не знаят с коя ръка да се кръстят, с колко пръста да се кръстят, къде се палят свещи за живи и умрели в храма и най-паче незнаещи къде е входа на храма, изведнъж зареваха как щели да си сменят конфесията и да напускат църквата“.

„Обяснете ми – как е възможно атеист да си смени конфесията, и може ли да напуснеш църква, чийто праг не си прекрачвал?“, пита Костадинов. Той е изненадан от друга страна, че духовни лица също смятат да напуснат Българската патриаршия.

„Е каква стана тя? Русофобите, които обвиняваха и не спират да обвиняват мнозинството от българския народ, че било предателско, след като не мрази Русия, изведнъж показаха истинската си същност – на удавени в омраза към всичко българско еничари-чуждопоклонници. Добрата новина тук е, че само 2 духовници са заявили подобно национално предателство“, пресмята лидерът на „Възраждане“.

Според него трябва да благодарим на русофобските предатели, защото не всеки разбра колко голяма е заплахата за нашата църква от страна на фанариотите и гъркоманите в нея, които открито лелеят за „завръщане“ към Турската патриаршия и за унищожаване на българската църковна независимост.

„След вчерашния ден и омразата към църквата ни, демонстрирана от русофобските еничари, вярвам, че няма българин, който да не е разбрал каква огромна заплаха ни грозеше, и която, слава Богу, преодоляхме“, уверен е Костадинов. Затова той определя вчерашния ден като „втория Български Великден“.

„Църквата ни показа, че е по-мъдра от държавата ни. Сега остава само държавата ни да се поучи от църквата“, завършва Костадинов.