Мандатоносител на „Промяната“ поведе листата на комунистите в Стара Загора

0
90
Елена Нонева Снимка: БНР

Кампанията на санкционирани по „Магнитски“ руски шпиони, русофили и комунисти се финансира със субсидиите на „евроатлантиците“ от „Промяната“

Елена Маргаритова Нонева е адвокат от Стара Загора, председател на Политическо движение „Социалдемократи“. През 2021 г. заедно с партията „Средна европейска класа“ са мандатоносител на коалицията „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев.

На текущите местни избори Елена Нонева е регистрирана като водач на листата на коалиция „Неутрална България“ в Стара Загора. Съставът на формацията е от Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия българските комунисти, Нова сила и „Русофили за възраждане на Отечеството“, пише Tribune.

Председател на „Русофили за възраждане на Отечеството“ е Николай Малинов – санкциониран по „Магнитски“, награден с орден от Владимир Путин, подсъдим за шпионаж в полза на Русия.

По време на 47-то Народно събрание партията на Елена Нонева получава 90 процента от субсидията за „Продължаваме промяната“ – за 2021 г. сумата е над 630 000 лева.

За 2022 г., отново по линия на субсидията, партията ѝ е получила над 200 000 лева. От това излиза, че кампанията на санкционирани по „Магнитски“ руски шпиони, на русофили и комунисти, които се борят срещу членството на България в НАТО и ЕС, се финансира с пари, които са дадени от „евроатлантиците“ от „Промяната“.

Тук следва да се напомни, че техният депутат и желана кандидатура за кмет на Бургас – Константин Бачийски, беше един от малкото, които не подкрепиха санкциите срещу Русия, наложени заради войната в Украйна, в Народното събрание.