Марихуана за над половин милион лева скрита в кучешка колиба край Русе

0
87
Снимка: МВР

Русенската полиция задържа 50-годишен мъж, след като откри 27 килограма марихуана в имота, в който живее, съобщават от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Русе са получили информация за случая от колегите си в Шумен.

Според сигнала мъж, който държи голямо количество наркотици, се придвижва с автомобил с шуменска регистрация към Русенска област.

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия въпросният мъж е открит и задържан. Оказало се е, че това е 50-годишен жител на Голямо Враново, известен на правораздавателните органи.

При претърсване на имота, в който живее в селото, разследващите полицаи са открили и иззели общо 27 полиетиленови плика, всеки от които с около килограм тревна маса, реагирала положително на марихуана, посочват от пресцентъра на МВР.

Наркотикът бил скрит в колиба на куче в двора на имота. По предварителни данни иззетото количество е на стойност за около 548 000 лева.

50-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.