Над 4 000 членове и симпатизанти на ДПС в Търговищка област свалиха доверието от Джейхан Ибрямов с подписка

0
63932
Снимка: БТА

Инициативата е на общинските кметове на ДПС в региона, както и на кметове на населени места от цялата област

Над 4 000 членове и симпатизанти на Движението за права и свободи (ДПС) в Търговищка област се обявяват за сваляне доверието от народния представител Джейхан Ибрямов с подписка. Тя се явява в подкрепа на решение, взето от Областния съвет на ДПС – Търговище на 3 юли, с което организацията сне доверие от Ибрямов, съобщиха от структурата в Търговище с публикация в социалната мрежа фейсбук.

Пред репортер на БТА председателят на Младежката структура на ДПС – Търговище Бюлент Бейтула коментира, че подписите на над 4 000 души са събрани в рамките на два дни – неделя и понеделник. Идеята е да се докаже, че решенията в Областния съвет отразяват мненията на всички общински структури, на членове и активисти. Инициативата е на общинските кметове на ДПС в региона, както и на кметове на населени места от цялата област. По места все още се събират подписи, каза Бейтула.

БТА припомня, че след като през миналата седмица ДПС – Търговище свали доверие от народния представител, Джейхан Ибрямов посочи, че мотивите за това са трупани с години. За БТА депутатът каза, че решението за свалянето на доверието е взето под натиск. По-късно парламентарната група на ДПС изключи от състава си Джейхан Ибрямов. Областният лидер на ДПС – Търговище Хамди Илиязов, който получи подкрепа за решенията си на лидер от всички общински структури в региона и днес коментира, че проблемът в Търговищката организация е само Джейхан Ибрямов.