Наркобосът от „Продължаваме промяната“ остава в ареста

0
190
Откритата наркооранжерия в имота на координатора на "промяната". СНИМКА: МВР

Имал ултрамодерна оранжерия за марихуана

Варненският окръжен съд остави в ареста координатора на „Продължаваме промяната“ в община Ветрино, Пламен Пенев, който в понеделник бе арестуван по обвинения за държане на наркотици с цел разпространение и отглеждане на марихуана. Това съобщиха днес от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

На 18 септември 2023 година, при планирани оперативни и процесуални действия, реализирани от служители на ОД на МВР – Варна и Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, е преустановена дейност по отглеждане на растения от рода на конопа, както и по добиване и разпространение на марихуана. В стара стопанска постройка в село Млада гвардия, община Ветрино, е установено, че се е помещавала високотехнологична оранжерия. Тя била снабдена с генератори за електрическа енергия, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко необходимо за отглеждането на растенията.

От мястото били иззети над 1000 стръка коноп в различен вегетативен стадий, както и 2 кг суха тревиста маса. След първоначалното изследване било установено, че се касае за марихуана.