Невена Зартова подаде оставка като шефка на Софийската районна прокуратура

0
75
Невена Зартова

Оставки са подали и четиримата й заместници, разграничавали се от действията на шефката си

Невена Зартова е подала оставката си като административен ръководител на Софийската районна прокуратура.

Зартова не пожела да посочи причините за това свое действие, като уточни, че мотивите ѝ са изложени в подаденото от нея заявление., съобщава „24 часа“.

По-рано днес оставки са подали и нейните четирима заместници – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцколова-Дамянова и Тодор Куюнджиев. В декларацията им до прокурорската колегия на ВСС те заявяват, че категорично се разграничават от действията на шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и подкрепят изцяло усилията на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за реформи в прокуратурата.

В интервю пред „24 часа“ Анастасиос Дикос, представител в България на инвеститора Джон Кустас, заяви, че адвокат Велимир Атанасов имал емоционални взаимоотношения с Невена Зартова. От своя страна пък Велимир Атанасов имал близки отношения с Мартин Божанов-Нотариуса.

„Повдигнаха обвинение за измама в особено големи размери срещу мен, срещу проф. Каламарис и срещу архитекта. Наложиха ни забрана за напускане на страната. 100 хиляди лева гаранция за мен, 50 хиляди лева гаранция за проф. Каламарис и 100 хиляди лева гаранция за архитекта. Разбира се, сигналът за тази измама идва от Велимир Атанасов. Делото се води в районната прокуратура, която се ръководи от Зартова, която пък е в любовни отношения с Велимир Атанасов, както твърди самият той. Ние обжалвахме постановлението, защото всеки наказателен адвокат, с когото говорихме, ни каза, че това е пълен абсурд – измама в особено големи размери не е от компетенцията на районната прокуратура, а на градската. Просто те контролират районната прокуратура“, споделя Дикос пред „24 часа“.