Николай Нанков: Казусът с изтичането на амоняк от „Мелта 90” трябва да бъде разрешен спешно с конкретни действия на институциите

0
55
оставка
Николай Нанков

Докато това стане, предприятието трябва да преустанови работа, казва кандидат-депутатът от ГЕРБ/СДС

„Отново се сблъскваме с проблема с изтичането на амоняк от „Мелта 90” АД. Още в началото на месец юни отправих въпрос към тогавашния министърът на околната среда и водите Борислав Сандов за мерките, които ще предприеме държавата за решаване на проблема с изтичането на амоняк”.

Това написа в профила си във фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Ловеч Николай Нанков, като показа и писмения си въпрос към бившия министър.

 

Фейсбук/ Николай Нанков

„Очевидно добрите намерения и проверките, така подробно описани в отговора, не са дали абсолютно никакъв резултат. А бдителността на регионалните институции, които тук на място трябва да имат изострената чувствителност по този и подобни проблеми, не е била достатъчно силна, за да алармира така, че никой да не си позволи да „приспи” проблема”, отбелязва Нанков.

„Казусът „Мелта 90” АД трябва да бъде разрешен спешно с конкретни действия на институциите, зад които да се обединят всички политически сили. Докато това стане, предприятието трябва да преустанови работа”, смята кандидатът за народен представител.