Николай Нанков: Министър Шишков превръща ДНСК в “бухалка”

0
106
оставка
Николай Нанков
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

За да му замазва гафовете и да оказва политически натиск през решенията им, казва депутатът от ГЕРБ

„Служебният регионален министър арх. Иван Шишков не свърши много неща, да не кажа нищо. Но е последователен в едно – да превръща ДНСК в “бухалка” и да й разпорежда какво да реши. За да му замазва гафовете и да оказва политически натиск през решенията им. Чутовен скандал!“, написа бившият регионален министър Николай Нанков на профила си във Фейсбук. И продължи:

Иван Шишков

„Какво имам предвид ли?! Веднага ви казвам – от известно време Шишков говори за проблем с връзките на камерите на Националното тол управление. Та назначил той, видите ли, работна група. Но още преди да е заработила, в тв ефира преди седмица министърът вече обявява новина, която би трябвало да излезе като констатация в доклада на ДНСК. Дава й допълнителни „указания“ с писма до работната група в периода на нейната „работа“. И така шишковщината – пардон, машината за манипулации, вече е в ход.

А фактите са, че новоизградените рамки и камери са само 100 (от общо 295). Като за всички тях има разрешение за строеж за рамките, разрешение за строеж за оборудването им с камери, а за 73 има разрешения за строеж за постоянно захранване. За останалите 27 процедурата не е приключила и са с временно захранване. Другите 195 са само дооборудвани с разрешения за строеж.

ГЕРБ/СДС

Така че да се твърди, че камерите функционират незаконно и по този начин да се компрометират усилията на екипи по оперативните програми и да се петни името на държавата ни, както наскоро Шишков пак се опита с участъци от „Тракия“, е лицемерна манипулация. Но какво да прави един овластен човек, който очевидно с изцяло користни цели е тръгнал да съсипва всичко, до което се докосне. И точно Шишков – бившият главен архитект на район “Триадица” в София, не е човекът, който да говори за кабели и за тяхното законно свързване. Поне от елементарно човешко чувство за мярка!

P.S. Ето и заключението от констатациите на работната група, за които между другото има и особено мнение от нейни членове.“