Нинова поздрави Върховния съд, че не допусна промяна на пола

0
39
Корнелия Нинова Снимка: фейсбук

Уважавате ли върховенството на закона, пита лидерката на БСП

„Уважавате ли върховенството на закона?“. С този въпрос към поддръжниците на Истанбулската конвенция лидерката на БСП Корнелия Нинова поздрави ВКС за решението, че съдът не може да позволи смяна на пола. Коментарът си тя направи в профила си във фейсбук.

Ето какво написа Нинова:

Поздравления на ВКС за решението, че съдът не може да допусне промяна на пола

❓Искам да попитам привържениците на Истанбулската конвенция и джендър идеологията следното: уважавате ли върховенството на закона?

❗️Вчера Върховният касационен съд реши: „действащото право в България не предвижда възможност съдът да допусне промяна на данните относно пола, името и единния граждански номер в актовете за гражданско състояние на молител, който твърди, че е транссексуален“.

👉 📍Чух много обвинения срещу БСП и мен в частност, че темата не е важна и актуална. Ако е така защо само преди дни Европейският парламент прие резолюция , с която призовава държавите членки ВЕДНАГА да приемат Истанбулската конвенция, както и възможността Съветът да я ратифицира от името на всички, макар и да не са съгласни.

‼️Имаме ли сили и характер да кажем ясно: за нас българите децата и семейството са ценност, а Конституцията на страната и върховенството на закона стоят над всичко. Поздравления на ВКС за решението.