Новата версия, че лейт. Манчев може да е бил убит, „поболя“ военния министър

0
341
Тодор Манчев

Георги Панайотов няма да иде на планираното изслушване в парламента

Панайотов рязко се разболя половин час преди последното заседание на комисията по отбрана. Той се е „разболял“ веднага, след като БНТ съобщи, че има нова версия за смъртта на лейт. Манчев.

„Министърът“ на отбраната Панайотов рязко се разболя половин час преди последното заседание на комисията по отбрана. Той се е „разболял“ веднага, след като БНТ съобщи, че лейт. Манчев е ЕКЗЕКУТИРАН, а не се е самоубил, каквато версия поддържаше Георги Панайотов“, съобщи в профила си във фейсбук депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

БНТ съобщи, че има нова версия за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев, след като е било направена ексхумация на тялото му. 31-годишният военнослужещ беше открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово. Ексхумацията е била извършена в началото на септември. Открит е и куршумът, причинил смъртта на Манчев.

Георги Панайотов

„Днес беше последният шанс да извършим парламентарен контрол за провала на правителството на Радев в отбраната, за прикриването на инциденти или чисто формалното им разследване, както и липсата на всякаква воля да свърши нещо полезно. Човек с подобно поведение не заслужава да бъде министър на отбраната. Срам ме е!“, написа Гаджев.

Данните от новата експертиза по случая сочат, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата. Именно това е причина разследващите да тръгнат по новата версия, че Тодор Манчев е станал жертва на умишлено убийство, което е било прикрито като самоубийство.

Старши лейтенант Тодор Манчев бе участник в учението, при което американски военни нахлуха в цех в Чешнегирово на 11 май т. г. Тодор Манчев е бил част от логистиката на учението „Суифт Респонс“, при което се стигна до размахването на оръжие срещу невинни хора.