Няма пострадали при вчерашния взрив в камион на митницата в Казанлък

0
42
Снимка: БТА

Води се разследване

Няма пострадали при вчерашния взрив в тежкотоварен автомобил на митницата в Казанлък, потвърди за БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.

Вчера в 20:40 часа в Оперативния център на пожарната е подаден сигнал за силен шум и взрив в района на митницата в Казанлък. На място е изпратен един пожарен автомобил на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението от Казанлък с трима души личен състав. Екипът установява, че в товарен автомобил се е взривил един от контейнерите, в които се е превозвал диетилов етер. Вследствие на това се е разрушила покривната част на превозното средство, засегнат е съседен товарен автомобил с хасковска регистрация.

В късната част на денонощието около 1:00 часа е извикан екип от Пловдив със специализирана техника за замерване на вредностите във въздуха, за да се установи дали има взривоопасна концентрация или вредни вещества, които се разнасят във въздуха. Установено е, че всичко е в норми и няма никаква опасност за населението в близост.

В момента се очаква от Районното управление в Казанлък да извършат оглед, води се досъдебно производство. На място все още има пожарен автомобил, който извършва дежурство.

БТА припомня, че районът на инцидента е отцепен от снощи. Митницата в Казанлък се намира в непосредствена близост до оръжейния завод „Арсенал“ АД.