Освободиха 4-ма моряци от задържания с кокаин в Ирландия кораб „Верила“

0
1903
Корабът „Верила". Кадър NOVA

Двама остават в ареста

Четирима от задържаните моряци от кораба с кокаин „Верила“ днес бяха освободени и са върнати обратно на борда, съобщи БНТ. Срещу тях няма повдигнати обвинения от ирландската прокуратура.

Двама от общо шестимата задържани остават в ареста. Разследването във връзка с голямото количество наркотици продължава.

Двамата, които остават ареста, са на 32 и 35 години и застават пред съда по случая със задържания кораб „Верила“, съобщава ирландският Irish Times. Плавателният съд е преминал през шест стандартни инспекции, преди митничарите да открият големия товар от кокаин на борда му.

Друго ирландско издание – Irish Sun – цитира източници от разследването, според които е много вероятно да става въпрос за корупция в средите на пристанищните власти. Постоянното движение на кораба между Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите власти. Разследващите търсят и връзката с ирландски престъпни кланове на територията на Канада.

По информация на източник на БНТ освободените днес четирима моряци са върнати обратно на борда на кораба. Ирландските власти са прекратили претърсването на плавателния съд за празниците.

По-рано днес от МВР заявиха, че трима от задържаните общо 6-има български моряци са криминално проявени. Оттам уточниха, че регистрациите са им за кражби и унищожаване на имущество, но не са осъждани.