Откриха тялото на съдия Мария Москова в Царево, дъщеря ѝ още се издирва

0
225
Снимка: фейсбук

Идентифицирани са телата на три жертви на потопа

Тялото на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова е изплувало в района на пристанището в Царево, пишат от „24 часа“.

Тя бе една от двете изчезнали жени по времена на потопа вчера. Другата в неизвестност е дъщеря й д-р Даниела Йорданова, която е пътувала заедно с нея в колата, повлечена от придошлите води в кв. „Василико“.

Идентифицирани са телата на три жертви – двама мъже и съдия Москова след потопа по южното Черноморие. Няма нови сигнали за изчезнали хора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По-рано стана ясно, че едната жертва е мъж на 61 години от Смолян, който е живеел в Несебър. Той е извършвал строително-ремонтна дейност в дома на двете изчезнали жени. Другото тяло на мъж е било открито от екипи на „Гранична полиция“ в морето.

Критичните точки са „Арапя“ и Синеморец, откъснат изцяло заради прелялата река Велека и затворения път. Там ще бъдат направени опити за пробив с високопроходима техника.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево.

Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия.

Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас , заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и к-г „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.